​Bullgaria rihap restorantet

​bullgaria-rihap-restorantet

Restorantet mund të jenë të hapura nga ora 6 e mëngjesit deri në orën 23:00, por ato mund të përdorin vetëm gjysmën e kapacitetit dhe jo më shumë se gjashtë persona mund të ulen në tryezë. Kamerierët dhe personeli tjetër duhet të mbajnë maska.

BTA raporton se rruga qendrore e këmbësorëve në Sofje, “Vitosha”, u përmbyt me njerëz të hënën dhe se restorantet ishin plot me mysafirë.

Një regjistrim i orkestrës së borisë u publikua në rrjetet sociale, duke festuar rihapjen.

Sipas urdhrit të Ministrisë së Shëndetësisë, zbutja e masave zbatohet edhe për studentët me aftësi të kufizuara, të cilët mund të kthehen në klasat e drejtpërdrejta. Udhëtimet turistike në vend janë gjithashtu të lejuara.