​Biden rrit kuotën e refugjatëve që mund të hyjnë në Shtetet e Bashkuara këtë vit

​biden-rrit-kuoten-e-refugjateve-qe-mund-te-hyjne-ne-shtetet-e-bashkuara-kete-vit

“Sot, unë po ndryshoj pragun për pritjen vjetore të refugjatëve në Shtetet e Bashkuara, i cili tejkalon 62.500,” tha Biden në një deklaratë.

Menjëherë pasi mori detyrën në janar, ai premtoi të forconte programin e pritjes së refugjatëve, por më pas i befasoi aleatët duke vendosur të mbanin një numër të ulët.

Vendimi për të mbajtur përkohësisht tavanin e ulët historikisht të 15.000 refugjatëve, një numër i vendosur nga Donald Trump, solli një surprizë në kampin demokrat.

Në një deklaratë të hënën, Biden tha se lëvizja e tij e re “fshin numrin historikisht të ulët të vendosur nga administrata e mëparshme në 15.000 që nuk pasqyron vlerat amerikane si një komb që pranon dhe mbështet refugjatët”.