​Bekim Jashari: Vetëm të bashkuar jetësojmë amanetin e dëshmorëve

​bekim-jashari:-vetem-te-bashkuar-jetesojme-amanetin-e-deshmoreve

Kështu u tha në një program artistik në përmbyllje të Epopesë së lavdishme të UÇK-së, me rastin e 23-vjetorit të rënies heroike të komandantit legjendar të UÇK-së Adem Jashari dhe familjes së tij.

Për shkak të gjendjes me pandeminë COVID-19, ky aktivitet është mbajtur pa praninë e publikut, duke respektuar kështu masat e institucioneve shëndetësore vendore.

Kryetari i Komunës së Skenderajt Bekim Jashari tha se ishte kënga ajo që mbajti gjallë frymën tonë patriotike, shpresën për liri dhe pavarësi dhe ishte zëri i protestës që trokiste në ndërgjegjen e ndërkombëtarëve për ndërhyrje në ndaljen e gjenocidit serb në Kosovë.

“22 vjet pas çlirimit të vendit, falënderoj të gjithë këngëtarët tonë që i kënduan UÇK-së, luftës heroike që zhvillohej nga të moshuarit e deri te fëmijët. Ata që i kënduan lirisë dhe ata që mbajtën gjallë shpresën se liria po vjen. Ju që nuk u ndalët asnjëherë në nderim të jetë dhe veprës heroike të komandantit legjendar Adem Jashari, dëshmorëve e martirëve dhe gjithë historisë sonë të lavdishme ju falënderoj nga zemra dhe ju bëj thirrje që të vazhdoni të jeni të bashkuar, sepse vetëm kështu mund të jetësojmë amanetin e dëshmorëve tonë. Lavdi, heronjve, dëshmorëve dhe të gjithë atyre që ranë për lirinë e vendit”, tha Jashari.